FAQ

Hoe kan ik betalen?

Betaling gebeurt bij levering van de goederen (contant of via onze mobiele betaalterminal) of via voorafbetaalde overschrijving. In geval een factuur wordt uitgeschreven, geldt bij niet betaling van de factuur vóór de op de factuur vermelde vervaldatum, een verwijlinterest van 9,5% met een minimum van €50. Alle geschillen dienen binnen de 48u kenbaar gemaakt te worden. Betwistingen kunnen enkel via de handelsrechtbank in Leuven en in de Nederlandse taal aanhangig gemaakt worden.

Hoe bestellen?

U kunt uw bestelling plaatsen via de eenvoudig te gebruiken online webshop. U kiest uit ons aanbod, kiest een betalingsmethode en geeft aan of u de wijn afhaalt of liever door ons aan huis laat leveren. U kunt ook een mail sturen naar info@chateaubib.com.

Kan ik een bestelling zelf afhalen?

Ja, dat kan in onze winkel: Diestsesteenweg 367, 3010 Kessel-Lo en dit op vrijdag van 15u tot 18u en zaterdag tussen 12u en 18u. U bent ook altijd welkom na een seintje via mail of tel. op 0475 60 21 54 buiten deze openingsuren.

OPGELET: wegens de coranamaatregelen is de winkel momenteel niet geopend, gelieve een afspraak te maken voor afhaling.

Kan er aan huis geleverd worden?

Ja, via de online webshop leveren wij uw wijnen op het door u gewenste adres. Tijdens het uitchecken van uw bestelling kunt u dit aanvinken. In het arrondissement Leuven leveren we gratis aan huis.

Zijn kortingen cumuleerbaar?

Kortingen (bv. bedrijfskortingen, gratis geschenkbonnen, door ons toegekende kortingen op toekomstige aankopen, …) zijn niet cumuleerbaar met deze of andere promoties.

En de transportkosten?

  • Deze is gratis in het arrondissement Leuven
  • In België: bij een bestelling boven de 150 euro is de transportkost eveneens gratis in gans België
  • Voor alle andere Belgische verzendadressen rekenen we 9 euro transportkosten aan
  • Voor verzendingen naar Nederland 11 euro, Luxemburg 14 euro, Duitsland 16euro en Frankrijk 19 euro en voor alle andere Europese landen is er standaard verzendprijs van 35 euro transportkosten
  • Alle andere landen: op aanvraag.

Wat is jullie rekeningnummer?

Rekeningnummer BE14 7340 3138 6983 bij KBC Bank of rekeningnummer BE88 0689 3362 6441 bij Belfius Bank

Voor internationale overschrijvingen:

KBC Bank NV – Havenlaan 2 -1080 Brussel

IBAN: BE14 7340 3138 6983
SWIFT / BIC: KREDBEBB

Hoe lang kan ik een geopende bag in box bewaren?

De wijn in een bag in box is minstens 4 tot 6 weken goed na opening, zonder enige vorm van oxidatie. Nadien hangt het er van af hoeveel wijn er reeds uit de box is getapt, maar het kan tot 8 weken goed blijven. Bewaar uw witte wijn-BIB in de koelkast.  Bewaar de rode op een koele, droge, donker plek zoals je ook voor je wijnen in fles doet.

Hoelang blijft een ongeopende BIB goed?

Op al onze BIB's staat steeds een afvuldatum vermeld. We leveren dan ook steeds recent afgevulde en verse wijn zodat u optimaal van de wijn kunt genieten. Op het moment van afvulling en bij uw aankoop zijn onze wijnen immers “op dronk”. Iets wat eveneens van toepassing is op de meeste wijnen die u in de detailhandel koopt.

Heb ik garantie op een bag in box?

Al onze wijnen zijn uitvoerig geproefd door een proefpanel van zowel professionelen als particuliere wijnliefhebbers. Pas als we 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van een wijn nemen we deze op in ons gamma. Het kan voorkomen dat een aangekochte wijn niet aan uw verwachtingen voldoet. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan puur om smaak gaan. Het kan echter ook om een fout in de wijn gaan, zoals een oxidatieprobleem, wat we reeds meemaakten.

  • De wijn is niet naar uw smaak. Alle ongeopende BIB’s mag u gewoon omruilen. Zonder vragen.
  • De wijn is ‘foutief’: de geopende BIB heeft kurk, azijnsteek of is geoxideerd of alleszins technisch niet correct.  Château BIB vervangt zonder kosten uw wijn.  Wel de geopende BIB bijhouden en bij omruiling terugbezorgen.

In beide gevallen contacteert u ons het best voor de afhandeling van uw zaak. Mail naar info@chateaubib.com.

Waarin verschillen jullie wijnen van de concurrentie?

Al onze wijnen zijn afkomstig van wijndomeinen die geen toegevingen doen op kwaliteit. Ze maken geen onderscheid tussen de kwaliteit van flessenwijn of wijn in een box. Al onze wijnen hebben een oorsprongsbenaming (appellatie), jaargang (millésime) en het wijndomein vermeld op de doos. De afvulling van de wijn gebeurt bijna altijd op het domein zelf. De wijnen zijn uitvoerig geproefd door een proefpanel met professionele en particuliere wijnliefhebbers. Pas als we 100% overtuigd zijn van de kwaliteit van een wijn nemen we deze op in ons gamma. 

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x