Meer informatie over bag in box

Wijn in een karton of doos: alleen maar voor(oor)delen

Wijn in een doos (ook wel bag in box wijn genoemd) zie je steeds vaker bij mensen thuis en op feestjes, BBQ’s of picknicks verschijnen. Het tijdperk van de allesoverheersende fles wijn lijkt voorbij, maar toch zijn er nog vooroordelen over die wijn in een zak of karton. Terecht? Nee hoor, want wijn in een doos overtreft zelfs vaak de smaak van wijn uit een fles. Bovendien zijn er enorm veel voordelen aan zo’n kratje wijn. Schuif je vooroordelen dus aan de kant en stel je open voor de nieuwe trend: goede wijn in een box!

Voordelen van lekkere wijn in een kartonnen doos:

Lekkere rode, witte of rosé wijn kan je bottelen op een fles, maar je kan het net zo goed afvullen in wijnzak. Er is helemaal geen sprake van kwaliteitsverlies.

Goed om heel het feestje of BBQ mee rond te komen!


  • lekkere rode, witte of rosé wijn kan je bottelen op een fles, maar je kan het net zo goed afvullen in wijnzak. Er is helemaal geen sprake van kwaliteitsverlies.
  • de wijn wordt opgevuld in zakken van 3l wat overéénkomt met 4 flessen. Goed om heel het feestje of BBQ mee rond te komen!
  • na opening van wijn in een box blijft de wijn tot 8 weken houdbaar en lekker vers. De overschot van een picknick is dus helemaal niet verloren!
  • de rechthoekige dozen zijn heel makkelijk te stapelen en op te bergen. Daarbovenop kan je snel wijn aftappen en heb je geen flessenopener nodig!
  • glas is duurder waardoor wijn in een doos een scherpere prijs kan voorschotelen. Bij Chateaubib mag je voor een goede wijn in karton van 3l gemiddeld € 35 rekenen, wat neerkomt op € 8,75 als je in flessen telt.

Wijn in box: feestjes, BBQ’s, picknicks, …

Je voelt hem al aankomen, toch? De bag in box wijnen zijn gewoon gemaakt voor feestelijkheden. Maak gewoon een wijnhoekje: rode wijn in een doos, witte wijn in een doos en rosé wijn in een doos! Laat je gasten zelf maar aftappen en jij kan gewoon relaxen en meevieren. Is er dan toch nog wijn over in de zak? Geen zorgen, die kan je tot 8 weken later nog lekker vers opdrinken.

Wat is de beste bag in box wijn van 2019?

Proef of test een wijn in box en je vooroordeel verdwijnt. Dat ondervinden wij iedere dag in onze wijnwinkel in Kessel-Lo. Zeker als we de beste wijn uit een doos, jaargang 2018 laten proeven. Met de rosé van Château Haut Champion - Clairet 2018 wonnen we  (wedstrijd Sélection Bordeaux 2019) waarbij de jury de wijn blind proefde. We staken dus wijn in traditionele flessen de loef af. Gerechtigheid geschied.

Bestel nu je wijn in karton online, overmorgen in huis

Bij Chateaubib worden enkel lekkere, kwalitatieve wijnen in dozen verkocht aan scherpe prijzen. Kijk even rond in onze webshop en vind jouw wijnmatch of spring binnen in onze winkel in Kessel-Lo waar Chris en Kristine klaarstaan om je te laten proeven.

Bekijk hier hoe je bag-in-box wijnen worden afgevuldclose

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x