Over Bag-in-Box

Wijn in een doos (ook wel bag in box wijn of wijnkratje genoemd) zie je steeds vaker bij mensen thuis, op feestjes, BBQ’s of picknicks verschijnen. Het tijdperk van de allesoverheersende fles wijn lijkt voorbij, maar toch zijn er nog vooroordelen over die wijn in een zak of karton. Terecht?  

Kwaliteit

Al onze wijnen zijn afkomstig van wijndomeinen die geen toegevingen doen op kwaliteit. Ze maken geen onderscheid tussen de kwaliteit van flessenwijn of wijn in een box. Al onze wijnen hebben een oorsprongsbenaming (appellatie), jaargang (millésime) en het wijndomein vermeld op de doos.

Milieuvriendelijk

Ondanks de aanwezigheid van een plastic wijnzak heeft een Bag in Box een carbonafdruk van slechts 70 gram CO² tegen 675 gram CO² voor de glazen fles. Een mooi gespreksonderwerp wanneer je de volgende keer een flesje wijn ontkurkt?

Houdbaarheid na opening

Na opening blijft de wijn in een bag-in-box of wijndoosje 6 tot 8 weken goed!
Lekkere rode, witte of rosé wijn kan je bottelen op een fles, maar je kan het net zo goed afvullen in wijnzak. Er is helemaal geen sprake van kwaliteitsverlies.

Handig formaat

De rechthoekige dozen zijn heel makkelijk te stapelen en op te bergen. Ook in de koelkast kan je makkelijk je wijndoosje rosé of witte wijn zetten en neemt minder plaats in dan 4 flessen wijn.

Gebruiks- vriendelijkheid

Eens het kraantje uit de doos gehaald is, kan je snel wijn aftappen en heb je geen flessenopener nodig.
Zelfs de kinderen kunnen hun eigen glaasje appelsap vullen zonder hulp!

Volume van een doosje

Onze bag-in-boxen zijn 2L of 3L.
De meeste wijndoosjes zijn 3L, dit betekent het equivalent van 4 flessen of 25 glazen van 12 cl per wijnbox. Goed om heel het feestje of BBQ mee rond te komen!

Houdbaarheid ongeopende BIB

Een bag-in-box wijn is een wijn die op dronk is, dit zijn geen bewaarwijnen. Op al onze BIB's staat de datum van afvulling vermeld.
Witte of rosé wijnen worden best binnen het jaar na afvulling opgedronken
Onze rode wijnen zijn langer houdbaar, tot maximum 3 jaar na de afvuldatum.

Hoe wordt een bag-in-box afgevuld?

Bekijk hier hoe onze Franse leverancier "Verre àpres Verre" je favoriete wijn in karton of cubi afvult op het wijndomein.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x