Over ons

Hallo, wij zijn Chris & Kristine en in 2010 bezochten we als fervente wijnliefhebbers een wijnbeurs, waar we een stand ontdekten van "Collection Verre après Verre", Franse topwijnen in een doosje afgevuld op het domein. We waren danig onder de indruk van de kwaliteit van deze wijnen waardoor de idee ontstond om zelf topwijnen in bag in box in te voeren. Zo werd Chateau Bag in Box op 1 april 2011 geboren, we startten met een eerste pallet, organiseerden thuisproeverijen en hadden geregeld een standje op wijnbeurzen.


Tot eind 2015 deden we dit in bijberoep. Maar Chris droomde ervan om voltijds met wijn bezig te zijn en zo geschiedde vanaf 2016 was Chris voltijds met de zaak bezig en hebben we het concept verfijnd en op punt gezet. Ik, Kristine was toen meer op de achtergrond aan het werken, papierwerk, administratie, … tot we in juni 2016 onze winkel geopend hebben. In onze wijnshop kan je ook elke week kan proeven en genieten van een glaasje wijn. En help ik je graag met het kiezen van de juiste wijn bij je gerecht.In onze wijnshop kan je ook elke week kan proeven en genieten van een glaasje wijn. En help ik je graag met het kiezen van de juiste wijn bij je gerecht.

Chris had al lang een huidprobleem, sinds mei 2019 had zich dat vertaald in een lympheklierkanker, op zich een goed te behandelen kanker. Maar op 26 maart 2020 sloeg het noodlot toe, Chris kreeg een fatale hartaanval. Chris was de stichter en drijvende kracht, het gezicht van Chateau BIB.


Sindsdien run ik de zaak alleen. Mede door covid-19 zijn de openingsuren van de wijnshop lichtjes gewijzigd, maar verder blijf ik heel hard achter ons concept staan. 


Kwaliteit & kwaliteit is het belangrijkste! 

Bij Chateau BIB vindt je dan ook enkel kwaliteitsvolle wijnen in een kratje of bag-in-box. 

Topwijn uit een doosje!


Gewoonweg Topwijn

Al onze wijnen zijn afkomstig van wijndomeinen die geen toegevingen doen op kwaliteit. Ze maken geen onderscheid tussen de kwaliteit van flessenwijn of wijn in een box. Al onze wijnen hebben een oorsprongsbenaming (appellatie), jaargang (millésime) en het wijndomein vermeld op de doos. De afvulling van de wijn gebeurt bijna altijd op het domein zelf. Ons eigen proefteam selecteert zeer streng. Dé enige garantie om lekkere wijn aan te bieden in Bag in Box, (BIB) in weerwil van haar soms negatieve imago.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x