Over ons

Hoe het begon?

Hallo, Ik ben Kristine en in 2011 bezochten we, Chris en ik, als fervente wijnliefhebbers een wijnbeurs, waar we een stand ontdekten van "Collection Verre après Verre", Franse topwijnen in een doosje afgevuld op het domein. We waren danig onder de indruk van de kwaliteit van deze wijnen waardoor de idee ontstond om zelf topwijnen in bag in box in te voeren. En we startten met een eerste pallet, organiseerden thuisproeverijen en hadden geregeld een standje op wijnbeurzen. Vanaf 2016 was Chris voltijds met de zaak bezig en hebben we het concept verfijnd en op punt gezet. Ik was toen meer op de achtergrond aan het werken, papierwerk, administratie, … en in juni 2016 zijn we ook gestart met onze winkel, onze wijnshop waar ik steeds aanwezig ben ben raad en daad! Waar je ook elke week kan proeven en genieten van een glaasje wijn. Op 26 maart 2020 sloeg het noodlot toe, Chris had een fatale hartaanval. Sindsdien run ik de zaak alleen. Mede door covid-19 zijn de openingsuren van de wijnshop lichtjes gewijzigd, maar verder blijf ik heel hard achter ons concept staan. Kwaliteit & kwaliteit is het belangrijkste! Bij Chateaubib vindt je dan ook enkel kwaliteitsvolle wijnen in een kratje, bag-in-box. Topwijn uit een doosje!

Gewoonweg Topwijn

Al onze wijnen zijn afkomstig van wijndomeinen die geen toegevingen doen op kwaliteit. Ze maken geen onderscheid tussen de kwaliteit van flessenwijn of wijn in een box. Al onze wijnen hebben een oorsprongsbenaming (appellatie), jaargang (millésime) en het wijndomein vermeld op de doos. De afvulling van de wijn gebeurt bijna altijd op het domein zelf. Ons eigen proefteam selecteert zeer streng. De enige garantie om lekkere wijn aan te bieden in Bag in Box, (BIB)  in weerwil van haar soms negatieve imago.

Ruime Europese keuze, ook online!

We gaan gedreven op zoek naar lekkere wijnen van Europese wijndomeinen. We bieden jou vooral wijn uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Oostenrijk. We weten dat er ook lekkere wijn bestaat  uit andere continenten, maar we kiezen bewust voor Europese wijnenIn onze webwinkel kan je  kiezen uit +/- 35 wijnen, elk met hun eigen karakter en smaakprofiel.

Elk weekend kan je proeven in de wijnshop

Onze wijnshop gelegen op de Diestsesteenweg 367 te Kessel-lo is de gezelligste wijnwinkel van Leuven. Elk weekend opnieuw,  kan je alle wijnen uit ons assortiment proeven. Zo kies je de wijn in BIB (Bag in Box) die je écht lekker vindt.

Wijn drinken voor het klimaat?

Ondanks de aanwezigheid van een plastic wijnzak heeft een Bag in Box een carbonafdruk van slechts 70 gram CO²  tegen 675 gram CO² voor de glazen fles.  Een mooi gespreksonderwerp wanneer je de volgende keer een flesje wijn ontkurkt?

Bron: Wine packaging material is a climate choice


Over ons
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x