28 oktober 2019

Lekkere Chardonnay? 3 maal out-of-the-box wijnen.

Lekkere Chardonnay?  3 maal out-of-the-box wijnen.

Ben jij een chardonnay lover ?
We geven het toe, dit is een moeilijke vraag en eigenlijk niet te beantwoorden want de chardonnay is wat men noemt een niet-aromatische druif, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sauvignondruif die haar typische herkenbare smaak heeft.

Niet-aromatisch? Hoe zit dat dan?
Uiteraard bezit een chardonnay druif de nodige aroma's en smaak, maar de ondergrond waar de wijnstok groeit (terroir), de vinificatie, of het wijnmaken zélf bepalen grotendeels de smaak die een chardonnay wijn meekrijgt. Bij Chateaubib zijn onze 3 chardonnay's dan ook totaal verschillend van smaak en stijl.

1. EEN FRUITIG TOPPERTJE
Domaine Morel Chardonnay 2018
(Gascogne -Frankrijk)
Een fris- fruitig toppertje, ongecompliceerde wijn die past bij vele gerechten voor elke dag. Een ietwat a-typische chardonnay volgens kenners.

2. ZIJN STIJL VERRAST
Cantine Povero Chardonnay 2018
(Piemonte- Italië)
Een verfijnde chardonnay uit Noord-Italië, droog met de lichte "botertoets". Breed inzetbaar bij de fijne Italiaanse keuken, met een zeer verrassende stijl.

3. BOURGONDISCHE FINESSE
Dom. La Pascerette Mâcon Milly Lamartine 2018 (Frankrijk)
Een kleine producent van top Bourgogne in een doosje. Uw ideale wijn voor de eindejaarsfeesten, een verfijnde chardonnay op z'n best.

PROEVEN ? 
We bewegen hemel en aarde om voor jou de beste wijntjes uit een doosje te selecteren. In onze wijnwinkel staan deze wijnen elke vrijdag en zaterdag voor u klaar om te proeven.
Spring even binnen en ontdek topwijnen uit een doosje.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x